Ons uurrooster

* Voor balletlessen is een uniform verplicht. Dit kan aangekocht worden via onze dansschool. Meer info via mail.

Dansstijlen

Ballet

Ballet is ontstaan in de 15e eeuw in Italië. Het woord "ballet" is afgeleid van het Italiaanse woord "ballo", wat dans betekent. Ballet is een theatervorm waarbij dans het voornaamste medium is. Klassiek ballet is de oudste vorm van ballet. Het ontstond in Frankrijk en werd beroemd door koning Lodewijk XIV. Klassiek ballet is het meest bekend door zijn pointes, grand pas de deux en het "hoog met de benen zwaaien". Tijdens de balletles zowel oefeningen aan de barre als in het midden gegeven. Ook wordt er aan de lenigheid gewerkt tijdens de les. Tijdens de les vragen we aan de meisjes om een roze panty, een balletpakje (bij voorkeur zwart of roze) en roze leren/stoffen balletschoenen te dragen (kan aangekocht worden via de dansschool). Het haar wordt netjes naar achter gedaan en indien lang genoeg in een dotje gedaan.

Breakdance / Popping

‘Breaking’ of ‘B-boyin/B-girling’ (later genaamd ‘Breakdance’) is ontstaan eind jaren ’70 begin jaren ’80 in de achterstandswijken van New York (The Bronx), en kent zijn oorsprong bij Puerto Ricaanse en Afro-Amerikaanse jongeren uit voormalige straatbendes. Deze dansstijl bestaat uit verschillende elementen, waaronder de gekende Top Rock (rechtopstaand), Footwork (vanuit gehurkte positie op handen en voeten), Powermoves (acrobatische bewegingen) en Freezes (poses). Tijdens breaking is het belangrijk om een eigen stijl en originaliteit te ontwikkelen.

Popping is ontstaan in de jaren ’70 dankzij de dansgroep “The Electric Boogaloos”. Het is gebasseerd op de techniek van het snel spannen en ontspannen van de spieren, zodat er een bepaalde beweging (“schok”) door het lichaam van de danser gaat, wat we ook “pop” of “hit” noemen. De vloeiende bewegingen bij popping worden “wave” genoemd. Deze dansstijl wordt gedanst op het ritme van de muziek in combinatie met verschillende bewegingen en poses, waarbij de danser zich meestal voortbeweegt als een robot.

Freestyle Session

Tijdens de freestyle session is het de bedoeling om jouw eigen te leren kennen en jouw dansmoves te ontdekken. Deze les is een ideale voorbereiding voor diegene die graag wedstrijden willen mee doen of in de “battle wereld” willen stappen.

Urban Heels

Tijdens deze les draait het allemaal om zelfvertrouwen en het uitdrukken van jouw vrouwelijkheid. In deze stijl zitten verschillende elementen verwerkt van andere dansstijlen zoals Jazz en Hiphop. Hier draait het dus om de juiste techniek, elegantie en walking. En indien je je comfortable genoeg voelt, kan je dit op hakken doen.

Hiphop

Hiphop is de naam voor een culturele beweging die ontstaan is in The Bronx in New York eind de jaren ’60 – begin de jaren ’70. Hiphop is vooral gekend als muziekstijl waarin met rapping, DJin, B-boying en Graffiti art terug vindt, maar ook Hiphop culture en knwoledge. De dansstijl is een social dance, ook wel party dance genoemd en ontwikkelde zich in de jaren ’80, begin de jaren ’90 in verschillende vormen toen muziekartiesten liedjes uitbrachten met een bijhorende dans. Hiphop is ontstaan op straat, block party’s en in clubs waar mensen samen kwamen. In deze dansstijl vindt men verschillende dansstijlen terug. Tijdens ons hiphop lessen draait het vooral om persoonlijkheid en eigen attitude. Het is belangrijk om de basisbeginselsen te kennen om choreografieën met een persoonlijke stijl te kunnen brengen. Dit is wat hiphop zo uniek maakt, iedereen danst het op zijn manier.

Voor de kids bieden we verschillende hiphoplessen in de week aan per leeftijdscategorie. De hiphop kids -12, voordien clipdance genoemd, is een hiphop les voor kinderen tussen 8/9 jaar en 12 jaar. oor kinderen vanaf 12 kunnen ze aan de les hiphop kids +12 deelnemen. De leeftijd is een richtlijn, waarvan afgeweken kan worden. In samenspraak met de docent kan er besproken worden om eventueel naar een andere groep over te stappen, zodat elk kind voldoende plezier en uitdaging heeft.

Voor de volwassen en de teens met meer ervaring bieden we verschillende stijlen aan in de hiphop.

Kidsclub

De kidsclub is een dansles voor kinderen tussen de 5 en 8 jaar. Tijdens deze les leren de kinderen kennis maken met ‘dans’ in het algemeen zonder veel specifieke aandacht te besteden aan een bepaalde stijl. Ze leren op een speelse manier bewegen op muziek, waarbij soms reeds een kleine choreografie wordt ingeoefend op hun niveau.

Modern

Moderne dans is ontstaan in het begin van de 20e eeuw, waarbij op zoek werd gegaan naar andere bewegingsvormen dan het klassiek ballet. De moderne dans is een podiumdans zonder vaststaand bewegingspatroon. Het lichaam wordt als expressie- en uitdrukkingsmiddel gebruikt. Doorheen de tijd ontstonden er verschillende substijlen door de verschillen in cultuur, politiek en geografie.

Modern Hiphop

Modern hiphop staat voor vermenging van diverse dansstijlen met elkaar. De les modern hiphop bevat basistechnieken van modern gecombineerd met de hiphopstijl van Bruce Blanchard. Hierbij worden de dansers uitgedaagd om expressie met beweging te combineren op alledaagse muziek.

Show Teams

Onze show teams zijn dansers die geselecteerd worden na een auditie om wedstrijden mee te doen. De dansers zijn verplicht om meerdere lessen per week te volgen (hiphop groove, hiphop L.A., ballet, modern, ...) Ben je zelf geïnteresseerd om deel te nemen aan onze wedstrijdgroepen? Mail ons gerust voor een auditie.

Onze wedstrijdgroepen: